Rum
„A cukor latinul.”
Nevének keletkezéséről a cukor latin nevének (saccharum) rövidülése tűnik a legvalószínűbbnek.
A rumpuncson túl az olyan jól ismert koktélok, mint a Cuba Libre és a Daiquiri, Piña Colada és a Mojito mind rumból készülnek.
Az első rumlepárlás a 17. században történt a Karib-térség valamelyik cukornádültetvényén.
Termékeink között megtalálható a fehér és arany változat egyaránt.
- fehér (White) rum: főképp koktélokhoz ajánljuk, a gyümölccsel ízesített rumok alapja. Pár hónapig érleljük, majd szűrjük és palackozzuk
- arany (Gold) rum: tölgyfa hordóban, 3 évig érlelt, Carib térségből származó alapanyagból készült minőségi termékünk, elegáns külsőben.
A rumot ezen kívül sütéshez is használják. Ízesítőként süteményekhez, mint a rumos golyó vagy a rumos torta. Gyakran használják gyümölcssaláták és gyümölcstorták ízesítésére, vagy akár húsok pácolására (leginkább a Karib-térségben). Különböző krémek, édes mártások ízesítésére is alkalmas.