Keserű likőr
A legkorábbi likőrök az élvezeti szeszfogyasztás hajnalán, a XIV. században jelentek meg, és különböző fűszerekkel, gyógynövényekkel ízesítették őket. A nemesség egyik kedvenc itala volt.
A középkori diplomaták is nagy előszeretettel fogyasztották, aperitifként vagy digesztifként, és a szerződéskötések egyik fontos kelléke lett.
6 hónapos tölgyfa hordós érlelést követően 23 gyógynövény és fűszernövény párlatának kivonatát ismerhetjük meg.
Az ital hőmérséklete tetszés szerint választható: aki vacsora után fogyasztja, lehetőleg igya hűtve, aki légutait szeretné karbantartani vele, igya természetes hőmérsékleten, aki energiát akar nyerni belőle, igya forrón, aperitifként legjobb szobahőmérsékleten. Az első kortyot jártassuk meg szánkban, hogy a zamatok szétterjedjenek.
A 0,05l-es kiszerelés betétdíjas, az árak a rekesz betétdíját nem tartalmazzák.